0

صومعه سرا شهری با طبیعت سرسبز

بازدید 58

صومعه سرا از شهرهای زیبای شمال کشور واقع در استان سرسبز  گیلان است، این شهر  از شمال با انزلی، از جنوب با فومن، از غرب به ماسال و از سمت شرق با رشت همسایه است. شهر جلگه‌ای صومعه سرا از سه بخش تولمات، میرزا کوچک خان و بخش مرکزی تشکیل شده است و ۵۸۸ کلیومتر مربع مساحت دارد. صومعه سرا از شهر‌های تازه تاسیس استان گیلان است و مردمان آن به زبان گیلکی یا بیه‌پس صحبت می‌کنند.

اسم صومعه سرا از کجا آمده است؟

اسم این منطقه سرسبز  از نام یکی از عارفان معروف آن به نام «شیخ عبدالقادر صومعی» گرفته شده است. وی پدر بزرگ «شیخ عبدالقادر گلانی» از دیگر  عارفان بزرگ این شهر است که در قرن چهارم و پنجم برای گسترش مکتب عرفان و تعلیم مریدانش، صومعه‌های متعددی را بنا کرد و به همین دلیل به این منطقه صومعه سرا می‌گویند.

قدیمی‌ترین سندی که برای موضوع وجود دارد، مجموعه رباعیات «سید شرف شاه» عارف قرن هفتم هجری است، البته برخی هم بر این باوراند که نام این شهر  از نوعی گل به نام صومعه برگرفته شده است.

آب‌وهوا و بهترین زمان سفر به صومعه سرا

شرایط آب و هوایی شهرستان صومعه سرا قالبا با رطوبت بالایی همراه است. همین موضوع باعث شده که بهترین فصل برای سفر به صومعه سرا اوایل بهار، اواخر تابستان و اوایل پاییز باشد؛ چراکه در تابستان ترکیب گرما و رطوبت هوا طاقت فرسا و غیرقابل تحمل است و در زمستان، بارش‌های مکرر و سرما فرصت بازدید مفصل از صومعه سرا و جاذبه‌های دیدنی‌اش را از شما خواهد گرفت. البته لازم به ذکر است بگوییم که این منطقه در هر چهار فصل سال زیبایی‌های خاص خود را دارد و چنانچه سرما یا گرما برایتان چندان مهم نباشد، هر روز از سال بهترین زمان سفر به صومعه سراست.

حدودا اگر اواسط فصل بهار به این منطقه سفر کنید، با رویش زیبا و شکوفه زدن توت‌فرنگی‌ها مواجه می‌شوید که حس زندگی کردن در بهشت را به شما می‌دهد.

همچنین در  ماه‌های سرد سال به خصوص بهمن‌ماه که سردترین فصل سال است، اگر به سمت این شهر بروید، خواهید دید که به دلیل سرمای سیبری پرندگان بسیاری از شمال کشور روسیه به سمت تالاب‌های صومعه سرا مهاجرت می‌کنند. از جمله پرندگانی که بیشتر در این منطقه قابل مشاهده هستند، عروس غاز، مرغابی وغاز پا کوتاه است که در این منطقه به آشیانه‌سازی مشغول می‌شوند.

جاهای دیدنی صومعه سرا

عمدجاذبه‌های گردشگری صومعه سرا تلاب بوده و چند روستا که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

تالاب‌ نرگستان

یکی از تالاب‌های صومعه سرا در روستای نرگستان قرار دارد، در گذشته این روستا یکی از مناطق داد و ستد محلی بوده و هر هفته بازار محلی مهمی در آن تشکیل می‌شده است. همچنین نرگستان نزدیک‌ترین روستا  به تالاب انزلی است که با پای پیاده‌ هم شما می‌توانید به این تلاب زیبا دسترسی پیدا کنید .

تالاب هند خانه

این تالاب زیبا در گذشته تنها راه ارتباطی با تالاب انزلی بوده است. هندخاله در فصل پاییز میزبان پرندگان مهاجر است و می‌تواند یک مکان آرامش‌بخش برای سفر کردن باشد. این تالاب در دهستان هندخاله و در ۱۵ کیلومتری رشت قرار دارد.

تالاب سیاه درویشان

تالاب سیاه درویشان در  روستایی  به همین نام قرار دارد و از مناطق تحت حفاطت صومعه سرا به‌شمار می‌رود. این تالاب از نطر زیست محیطی، گردشگری و اقتصادی دارای اهمتی زیادی است. در این منطقه گونه‌های جانوری بسیاری وجود دارد؛ از جمله گونه‌های جانوری این منطقه می‌توان به پرندگان بومی و مهاجر مثل فیلوش، خوتکای، لک‌لک و انواع آبزیان اشاره کرد. همین موضوع باعث شده تا تالاب سیاه‌درویشان در سال میزبان گردشگران بسیاری باشد.

تالاب سیاه کشیم

این منطقه به‌خاطر وجود انواع مختلف گیاهان محیطی ایده‌آل برای زندگی جانوران است و به همین دلیل این منطقه توسط سازمان محیط‌زیست حفاظت می‌شود. سفر به این منطقه این فرصت را در اختیار شما قرار می‌دهد پرستوهای دریایی که تالاب سیاه کشیم را برای تولید مثل انتخاب کرده‌اند را از نزدیک تماشا کنید.

روستای کسما

زمانی که به سمت صومعه سرا در گیلان رفتید به غیر از بازار و پل‌های تاریخی ، روستاهایی هم وجود دارد که می‌توانید به آن‌جا سفر کنید و از طبیعت زیبای آن لذت ببرید. یکی از روستاهایی که در اطراف صومعه سرا  وجود دارد روستای کمسا است.

روستای  کسما صومعه سرا  مقر نهضت‌های میرزا کوچک خان جنگلی بوده است. چندین بقعه و یک حمام از جمله جاهای دیدنی روستای کسما هستند که در سفر به این روستا می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید. جالب است بدانید روی سقف حمام دیدنی روستا حدود ۹ گنبد وجود دارد که نور آسمان را به داخل حمام منتقل کرده و صحنه‌ای تماشایی را خلق می‌کند.

تالاب سیاه درویشان

روستای گسکر

پس از روستای کسما به معرفی روستای گسکر می‌پردازیم که در فاصله ۲۰ دقیقه‌ای از صومعه سرا واقع شده است. این روستا حدود ۱۲۰۰ سال قدمت داشته و در دل جنگل‌های منطقه هفت دغنان شهرستان صومعه سرا بنا شده است. بنا بر تحقیقات انجام شده روستای گسکر از بزرگ‌ترین روستاهای باقی مانده از دوره اسلام در شمال کشورمان بوده است.

در این روستا مناره‌ای به ارتفاع ۲۰ متر  از دروه سلجوقیان قرار دارد که در قدیم از آن برای تعیین طلوع و غروب خورشید استفاده می‌شده است. کل روستا و مناره دیدنی آن، مکانی مناسب برای علاقه‌مندان به بناهای تاریخی است. بنابراین اگر به بازدید از بناهای تاریخی علاقه‌مند هستید، بازدید از روستای گسکر را نیز در برنامه خود قرار دهید.

خوراکی‌های خوشمزه شمال کشور و صومعه سرا را از دست!

جدا از جاهای دیدنی، یکی از مهم‌ترین مسائل در سفر خوراک است و آنچه در ایران پیدا کردن آن سخت نیست، غذاهای لذیذ و خوشمزه است؛ صومعه سرا نیز از این موضوع مستثنی نیست و خوراکی‌های خوشمزه‌ای را می‌توانید در آنجا پیدا کنید.

از برنج اصیل ایرانی گرفته تا باقالاقاتوق هم که دیگر نیازی به تعریف کردن ندارد. اما غذاهای صومعه سرا به همین دو مورد ختم نشده و پامادورقاتق، پلاکباب و ترش تره نیز جز غذاهایی هستند که می‌توانید از خوردن آن‌ها کمال لذت را ببرید.

علاوه‌براین اگر در فصل گوجه سبز به صومعه سرا سفر کنید، ترش کباب نیز به سبد غذایی صومعه سرا اضافه خواهد شد و می‌توانید آن را امتحان کنید.

کلام آخر

صومعه سرا یکی از بکرترین جاهای شمال کشور است که حداقل ارزش سفر و بازدید را دارد. چنانچه جاهای دیدنی از صومعه سرا می‌شناسید که در این مقاله به آن‌ها اشاره‌ای نشده است یا قبلا تجربه سفر به صومعه سرا را داشته‌اید، در صورت تمایل آن‌ها را با ما و مخاطبان مجله علی بابا به اشتراک بگذارید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع مطرح شود تایید نخواهد شد.
 
 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید